Radon pois sisäilmasta – Radonsaneeraukset ja -mittaukset Luumäeltä

Luumäen Putkiasennus tuottaa yhdessä Kaakon radonsaneeraus Oy:n kanssa radonsaneeraukset. Radonmittauksella selvität kohteesi sisäilman radonpitoisuuden ja radonsaneerauksella hankkiudut haitallisesta kaasusta eroon tehokkaasti. Saneerauksessa radon imetään ja johdetaan pois turvallisesti. Radonsaneeraus on useimmiten helppo toteuttaa ja sen toteutus kestää vain yhden päivän.

Yrityksemme sijaitsee Luumäellä, mutta palvelemme asiakkaitamme radonsaneerauksissa noin 200 kilometrin säteellä toimipisteeltämme. Ota yhteyttä kokeneeseen toimijaan ja pyydä tarjous radonsaneeraukselle tai -mittaukselle.

Kaikki yhteystietomme

Radonmittaus selvittää saneerauksen tarpeen

Ennen mahdollista remonttia tehdään radonmittaus. Mittaus suoritetaan siihen tarkoitetulla mittarilla tai pitkän ajan purkkimittauksena. Paras aika radonmittauksen teolle on talvi. Tämä johtuu siitä, että huoneilman radonpitoisuus on talvisin noin 20 % vuoden keskiarvoa korkeampi. On siis tärkeää selvittää, että radonpitoisuus ei ylitä suosituksia sen ollessa korkeimmillaan.

 

Pikamittaria käytettäessä tulos saadaan selville jo muutamassa päivässä. Me käytämme mittauksissa Kaakon radonsaneeraus Oy:n toimittamia Ramon 2.2 pikamittareita.

 

Sosiaali- ja terveysministeriön antaman päätöksen mukaan asunnon huoneilman radonpitoisuuden ei tulisi koskaan ylittää 400 becquereliä kuutiometrissä (Bq/m³). Mikäli tämä määrä ylittyy, kohteessa on tarpeen tehdä radonsaneeraus. Raja-arvo saneerauskohteissa on vuosikeskiarvona 300 bq. Uudiskohteissa raja-arvo on 200 bq. Katso lisätiedot Radon - STUK -sivulta.

Radonsaneeraus poistaa ilmasta radonia

Radonsaneerauksessa radonkaasut imetään pois talon pohjalaatan alta, jonka jälkeen ne johdetaan pois. Saneeraus on suhteellisen helppo ja nopea työ toteuttaa. Radonkaasun määrä kannattaa mitata ja tarvittaessa saneerata kuntoon, sillä radon sisäilmassa voi aiheuttaa hankaliakin terveysongelmia. Kokenut ammattilainen hoitaa radonsaneerauksen kerralla kuntoon, ja pian hengität taas puhdasta sisäilmaa.

 

Saat meiltä tarjouksen kaiken kattavalle paketille, johon sisältyy mittaus, saneeraus ja tarvittaessa maa-ainesten pois kuljettaminen.

 

Työvaiheet:

  • Mittaus

  • Alkukartoitus

  • Kustannusarvio

  • Saneeraustyö

  • Tarkistusmittaus.

Tutustu myös LVI-palveluihin